Az idei tanévben is szerveztünk nyári tábort a gyerekeknek. Június 17-21-ig, illetve 24-28-ig Sombereken művészeti tábor, Dunaszekcsőn környezetvédelmi tábor volt. Az első táborban Sombereken 25 fő vett részt: 17 sombereki, 8 dunaszekcsői, valamennyien 3-4-5-6. osztályos tanulók.

A csillagszemű juhász című mesét dolgoztuk fel. A tábor végén elő is adtuk a színdarabot a meghívott vendégeknek. A gyerekek megismerkedtek a népmesék jellemzőivel, a népművészeti motívumokkal, a népi hangszerekkel. Zsani tanár néni megtanította a gyerekeket csárdásozni is. Szerdán gyalog átmentünk Görcsönydobokára kirándulni. A játszótéren egy nagyot játszottunk.

A hét sok játékkal, barkácsolással és vetélkedéssel telt. A gyerekek munkáiból a tábor végén kiállítást szerveztünk.

Táborvezetők:
Komliné Holocsi Ildikó
Neumeiszter Hilda
Blum Zsanett
Önkéntes segítő: Jaksics Alíz

 

>>>KÉPEK<<<

Az idei tanévben is szerveztünk nyári tábort a gyerekeknek. Június 17-21-ig, illetve 24-28-ig Sombereken művészeti tábor, Dunaszekcsőn környezetvédelmi tábor volt.

A második táborban is 25 fő vett részt, 1-2-3. osztályosok. 16 sombereki, 9 dunaszekcsői tanuló érezte jól magát.

Ebben a táborban az állatmeséket dolgoztuk fel „A holló és a róka” című mesén keresztül. Nagyon sokat játszottunk, énekeltünk, táncoltunk, barkácsoltunk a témával kapcsolatban. Erika tanár néni is sok „állatos játékot” tanított nekünk. Csoportosan egy-egy állatokról szóló mesét írtak a gyerekek, és készítettek hozzá illusztrációt. Szerdán a nagy meleg és a sok szúnyog ellenére átsétáltunk Görcsönydobokára, ahol csatlakoztunk a görcsönydobokai táboros gyerekekhez. A délelőtti közös játék után délután egy vetélkedőn vehettünk részt, ami nagyon jól sikerült.

Csütörtökön a nagy melegben vízipisztoly párbaj és buborékfújó verseny is volt, délután pedig egy irodalmi mese előadáson vehettünk részt. Pénteken újból elkészítettük a gyermekmunkákból a kiállítást.

Táborvezetők:
Komliné Holocsi ildikó
Lichtmszné Solt Erika
Blum Zsanett
Önkéntes segítő: Rittlinger Zsófia
Iskolai közösségi szolgálatos tanuló: Mezey Diána

A gyerekeknek nagyon tetszett a táborban a sok játék, barkácsolás, kirándulás. De leginkább az tetszett, hogy sok új barátot szereztek.

 

>>>KÉPEK<<<

 

Go to top